ole-deviks-vei-10

Om næringsparken

Velkommen til Viftefabrikken Næringspark i Ole Deviks vei 10–14 på Bryn, blant mange kjent som ABBs hovedkontor. Eiendommen, på totalt 28 000 kvadratmeter, utvikles nå til en kombinasjonspark med sentral beliggenhet midt i Oslo. Med svært fleksible løsninger, 325 parkeringsplasser og de beste forutsetninger for kontor- og proffhandel/showroom lokaler, er dette et sted å vokse for deg og din virksomhet!

Kontor

- Lyse og trivelige kontorlokaler fra 200 til 7.500 kvm
- Parkering for ansatte og gjester
- Rimelig leie
- Fleksibel leietid
- Fellesfasiliteter med resepsjon, møterom, kantine / catering, sykkelparkering, trimrom etc.

Showroom / proffhandel

- 1. etasje, lokaler fra 500 til 2 000 kvm
- Profilering mot trafikkert vei
- Romslig parkeringsdekning
- Gode laste- og losseområder
- Gode kombinasjoner med lager og kontor i samme etasje
- Fleksibel leietid
- Tilgang til fellesfasiliteter i bygget

Historien

Norsk Viftefabrikk på Bryn ble etablert i 1912, med produksjon av vifter og lufttekniske anlegg. Firmaet startet med ca. 110 ansatte. Viftefabrikken var et datterselskap av Svenst Fläkt, og utviklet etter hvert flere teknologiområder basert på de grunnleggende luftteknikksystemene, som førte til  store leveranser  innen industri og oljebransjen. Selskapets svenske eierskap i ASEA-systemet førte til endringer da norske ABB ble etablert i 1992, og Viftefabrikken skiftet etter hvert navn til ABB Miljø. 

I 2000 ble Alstom eneeier av deler av Viftefabrikkens virksomhet, og virksomheten i eiendommen på Bryn ble drevet videre som ABB Building Systems.  Det finske ingeniørselskapet YIT overtok i 2003 ABB Building Systems, og med det eiendommen  i Ole Deviks Vei 10-14. Selskapet videreutviklet ABBs virksomhet til å omfatte teknologi og utstyr til yrkesbygg, industri, infrastrukturarbeider og telekommunikasjonsløsninger i Norge.

I 2019 kjøpte et investeringsselskap i regi av Oro Eiendom den 28 mål store eiendommen i Ole Deviks vei 10–14.

Fra medio 2022 ledigstilles eiendommen da ABB flytter til Fornebu, Bærum. 

Eiendomsutvikler Oro Eiendom

Oro Eiendom er eid av de ansatte. Vi forvalter og utvikler Viftefabrikken Næringspark for våre eiendomsinvestorer.

Vi kjøper, utvikler og forvalter næringseiendom i stor Oslo-området og Drammen. Vår visjon er å skape gull av murstein som sier noe om hvem vi er, hva vi gjør og hva vi forsøker å oppnå. Verdier skapt skal komme leietakere, eiere og eiendommens lokalsamfunn til gode. Vi liker eiendommer og områder som vi kan påvirke. Der vi kan skape og bygge. Det er ekstra motiverende når våre prosjekter også kan bidra til at vi setter ett fotavtrykk for fremtiden. 

Har du behov for skreddersydde løsninger?

Ta kontakt med megler for å diskutere muligheter.

Trenger du kombinasjonslokaler?

Vi hjelper deg med de beste løsningene.

Dette digitale prospektet er utviklet av ORO i samarbeid med Pulse Communications & Plyo